Parada ob 50-letnici PGD Jarše-Rodica

Dogodki, Novice
featured image

V nedeljo, 1. junija 2014, je sledila sklepna slovesnost ob praznovanju 50-letnice PGD Jarše-Rodica. Ob 15.00 se je začela gasilska parada, ki je potekala od osnovne šole v Jaršah in do gostilne Bunkež v Srednjih Jaršah.

V paradi so sodelovali gasilci in gasilke iz gasilskih zvez Domžale, Moravče, Lukovica in Mengeš.

Po končani paradi,  je pod velikim šotorom sledila proslava, na kateri niso manjkali niti eminentni gostje, kot so župan Občine Domžale Toni Dragar, predsednik GZ Domžale Stane Kovač, poveljnik GZ Domžale Matjaž Merkužič, častni predsednik GZ Domžale Marjan Slatnar, častni poveljnik GZ Domžale Janez Breceljnik, predsednik PGD Zagrad Franci Matko, predsednik DVD Štaglinec Ivan Golubič, predsednik KS Jarše-Rodica Janez Juhant, ter seveda predsednik PGD Jarše-Rodica Robert Koščak, poveljnik PGD Jarše-Rodica Roman Kern in častni predsednik PGD Jarše-Rodica Jože Ručigaj.

Po pozdravnih govorih je sledil slavnostni podpis o pobratenju med PGD Jarše-Rodica in DVD Štaglinec, nato pa še blagoslov in prevzem nove brizgalne – prenosne črpalke Rosenbauer FOX III, katere botri so bili: Marjeta Kristan, Jože Ručigaj, Boštjan Kocjančič, Viktorija Rojnik, Tatjana Horjak, Filip Letnar, Gregor in Sabina Strajnar.

V programu, ki ga je povezovala Martina Pogačar, je sodeloval Ženski pevski zbor Moj Spev pod vodstvom Petra Pogačarja in Godba Lukovica. Po končani prireditvi je sledila še velika vrtna veselica z ansamblom Mladi godci.

Ob tem bi se jarški gasilci radi zahvalili vsem botrom, donatorjem, krajanom in ostalim podpornikom.

Povzeto po članku: http://www.domzalec.si/pgd-jarse-rodica-50-let-v-sluzbi-ljudstva

Fotografije: Gregor Kelhar